top of page

חממת גליל לכולם - جليل للجميع

גליל לכולם נולדה כיוזמה של מספר עמותות ואנשים שחשבו שאחרי הרבה דיבורים על חיים משותפים, הגיע הזמן לאחד מאמצים ולעבור למעשים כדי ליצור מרחב וקהילה דו-לשוניים עברית-ערבית של תושבי האזור, ובמטרה לקדם באופן מציאותי את חזון החיים המשותפים לגילאי 0 -120.

 

ההנחה הראשונה שעל בסיסה צמחה היוזמה, היא שרק עשייה משותפת תשנה את התרבות ביחסים בין יהודים וערבים. רק קהילה משותפת חזקה, המבוססת על הקשר האישי ועל המפגש במרחב משותף ושוויוני, תהווה בסיס איתן לחיים משותפים לטובת חברי וחברות הקהילה, וגם תשקף אלטרנטיבה לזרמים של ניכור ושנאה כפי שמתבטאים למשל בחוק הלאום שעבר לאחרונה בכנסת.

 

ההנחה השנייה היא שרק שיתוף פעולה בין עמותות ותושבים יצליח להרים פרויקט בסדר גודל כזה. הרעיון הוא שיתוף פעולה בסינרגיה, כאשר כל עמותה/ארגון/תושב מביא את המקצועיות והידע בתחומים בהם היא/הוא עוסקים. שיתוף פעולה כזה הוא המפתח ליצירת מסגרת שבה כל ארגון שומר על עצמאותו ויחד עם זאת פועל לטובת הקהילה ותושבי האזור.

פעילויות החממה:

 מפגשי המליאה

מליאת החממה נפגשת בתדירות של פעם בחודשיים. עד כה המפגשים התקיימו במתנ"ס בתרשיחא.

הכנס הראשון - 9 במאי 2018

הגיעו אליו מעל 100 אנשים, כ-%60 יהודים, וכ-%40 ערבים, מכל האזור של הגליל המערבי. בהתאם לתכנית הכנס, אחרי דברי פתיחה ומיני הרצאה על שיתוף וקהילה מעורבת, המשתתפים הציעו תכניות לביצוע. על-בסיס בסביבות 20 תכניות שהועלו הפורום התחלק לקבוצות לפי 5 תחומים: מעון דו-לשוני, מרכז ילדים ונוער דו-לשוני, דיאלוג והיכרות, אומנות, ואקולוגיה. המשתתפים התחלקו ל-5 הצוותים והתחילו לעבוד אופרטיבית. בסיום, כל צוות הציג את הנעשה. רוב הצוותים קבעו תאריך מפגש כדי להמשיך את העשייה, ונקבע תאריך לכנס השני של הפורום כולו.

הכנס השני - 24 ביוני 2018

לכנס זה הגיעו כ- 45 משתתפים, רבים מהם חדשים. הירידה בהשתתפות הייתה צפויה לאור ההתנגשות עם שידורי המונדיאל; "נפילת מתח" טבעית אצל חלק מהמשתתפים בכנס הראשון; נסיבות אישיות של רבים שבשיחות טלפון מקדימות בישרו שלא יזדמן להם להגיע אך הביעו נכונות להמשיך להשתתף בחממה; והיותם של חלק ממשתפי הכנס הראשון תושבי אזורים מרוחקים יותר שבאו להשתתף בחנוכה של היוזמה אבל לא מתוך כוונה להמשיך ולהיות חלק מהפעילות המתמדת.

יחד עם זאת, המשתתפים שכן הגיעו נהנו ממפגש פורה שבו הייתה אווירה של רצינות ונכונות לגבי הרצון להתמיד ולקיים את הקהילה המשותפת ואת הפעילות שלה, מפגש שאותת בצורה חיובית מאוד לגבי ההמשך. בכנס זה, בחלקו הראשון, ניתן דגש על היכרות אישית במעגלים קטנים. בחלק השני הפורום התחלק שוב לקבוצות הפעילות להמשך עבודה.

צוותים

  • צוות אקולוגיה 

באמצע חודש מאי 2018 התקיים מפגש בחוף הים לפעילות של הצלת החופים בגליל המערבי. אחת הבעיות של צוות זה הייתה היעדרות של משתתפים ערבים. הצוות שם לו כמטרה, בין היתר, לגייס בתוך הקהילה הערבית פעילים אקולוגיים. בימים אלא הוא מגבש יוזמה להקמת בוסתן אקולוגי-קהילתי.

  • צוות אומנויות

בשיתוף פעולה מדהים, גם ברמה האנושית וגם ברמה המקצועית, צוות אומנויות ארגן יומיים של פעילויות בכפר יסיף. שיתוף פעולה של אומנים יהודים עם עמותת אבדעא (עמותה של אומנים ערבים). מצורף קישור לסרטון עם תמונות מהאירוע.

  • צוות מעון דו-לשוני

נציגי צוות המעון נפגשו עם מנהל המעון של הכנסייה הקתולית, מר מאזן. המעון ייתן כיתה עם כל התשתיות כדי שנוכל להקים מעון דו-לשוני מתחילת שנת הלימודים הבאה. מדובר על כיתה גילאי 3-2 של כ-20 ילדים, מחציתם יהודים, מחציתם ערבים.

  • צוות חינוך בלתי פורמלי

נציגים של הצוות נפגשו עם ד"ר מאהר, מנהל מתנ"ס בתרשיחא, וקבעו שהצוות יבנה תכנית של חוגים, צהרון, ופעילות "תנועתית", והמתנ"ס יבדוק איזה פעילויות יש אפשרות לקיים במתנ"ס. הקבוצה גם מחפשת מקום במעלות כדי לקיים חלק מהפעילות. בנוסף, בכוונה להקים להקת ריקודי עמים ומודרני, קבוצת תאטרון, וקבוצת כדורגל משותפות ליהודים וערבים.

  • צוות דיאלוג והיכרות

הצוות מתכנן תהליך של בניית מרחב בטוח שיאפשר שיח עמוק והתנסות בכלים מעשיים להתמודדות נכונה עם קונפליקטים, לתחילת אוקטובר. במפגשים נחווה את שיטת "קומי" ליישוב סכסוכים ואת שיטת "מעבר למילים" להפחתת דעות קדומות ולשלום עם עצמי ועם האחר/ת. כמו כן, חלק מזמן המפגש יינתן למשתתף אחד/ת בכל פעם להעניק לקבוצה מחכמתו/ה ונסיונו/ה.

לפרטים נוספים על פעילות חממת "גליל לכולם" רצוי להצטרף לדף הפייסבוק  ולהגיע לאירועים המתוכננים

bottom of page